Vertel een vriend of vriendin over iCollectTrains

Over ons

Op de Verzamelaarsjaarbeurs in november 2004 lopen twee oude vrienden elkaar tegen het lijf: Kevin de Joode en Erik Spierenburg. Twee jongens die vlak bij elkaar zijn opgegroeid, maar elkaar in de loop der tijd uit het oog zijn verloren. Dat ze elkaar die dag weer treffen, voor een stand met oude treintjes, is eigenlijk niet zo verwonderlijk. Elk kind spaart graag dingen, maar Kevin en Erik gingen daarin al snel wat verder dan de meeste kinderen.

Nu, vele jaren later, zijn beide mannen nog steeds gepassioneerde verzamelaars. Erik heeft een grote verzameling modelspoor en modelbouw, en Kevin heeft een collectie legerhelmen die door kenners als zeer compleet wordt beschouwd en daarnaast een grote verzameling boeken over krijgskunst.

Onder het genot van een kopje koffie op de beurs vertelt Erik – inmiddels al 20 jaar programmeur – dat hij software heeft geschreven waarmee hij zijn eigen verzameling registreert, documenteert en beheert. Kevin – afgestudeerd historicus en nu werkzaam als marketing manager – ziet meteen kansen. Als Erik vertelt dat zijn softwareoplossing voor elk type verzamelobject kan worden gebruikt, dus ook voor Kevin’s helmen, vraagt Kevin zich af of er niet veel meer verzamelaars zijn die behoefte hebben aan goede verzamelsoftware? Iedere verzamelaar wil immers graag zijn collectie op een eenvoudige manier documenteren en beheren, maar wat ontbreekt is daar de juiste oplossing voor. Hiermee is de kiem voor iCollectWare gelegd.

Het idee laat Kevin en Erik niet los en nog een paar ontmoetingen later besluiten ze van hun plan serieus werk te maken. Er volgen vele gesprekken met verzamelaars van allerlei pluimage: van modelspoor, modelbouw, miniatuurauto’s, postzegels en militaria tot schelpen en advertising collectibles. De informatie uit die gesprekken wordt gebruikt om de verzamelsoftware van Erik uit te bouwen tot een professioneel en universeel pakket, dat geschikt is voor alle denkbare soorten van verzamelobjecten. En als echte verzamelaars begrijpen Erik en Kevin dat het documenteren en beheren van een collectie alleen niet voldoende is. Je wilt ook alles goed kunnen bekijken, dus er moeten plaatjes bij. Je wilt weten wat je verzameling waard is, of wat er nog ontbreekt, dus er moeten duidelijke overzichten uitrollen. En vooral: je wilt je kennis en enthousiasme delen met collega-verzamelaars, dus de software moet ook een communicatieplatform zijn.

Sinds de ontmoeting op die beurs in 2004 is er veel gebeurd. Er is hard gewerkt om van iCollectWare een softwareoplossing te maken die het plezier van het verzamelen alleen maar groter maakt. En dat is enthousiaste verzamelaars als Erik Spierenburg en Kevin de Joode wel toevertrouwd.

iCollectWare V.O.F.
Baron G.A. Tindalstraat 3
1019TS Amsterdam

http://www.icollectware.nl

KvK-nummer: 34241797